Meezingen en meespelen met Kerst in de Bergkerk

Projectkoor in de Kerstnacht

Het is inmiddels goed gebruik om in de kerstnacht een werk voor koor en orkest te brengen. In dit ‘Telemann-jaar’ staat één van diens kerstcantates op het programma. Cantate ‘Gelobet seist du Jesu Christ’. Wie koorervaring heeft en wil meezingen met deze cantate en de overige gezangen van de kerstnachtliturgie, is van harte uitgenodigd, onder vermelding van stemsoort, zich aan te melden bij de cantor, Cees-Willem van Vliet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het postvak in de Bergkerk. Repetities zijn op maandagavonden 4, 11 en 18 december, van 20-22 uur. Van harte welkom om mee te zingen!

Oproep ‘kerstorkest’ kerstmorgen.

Vind je het leuk om op kerstmorgen mee te spelen in het kerstorkest o.l.v. Ronald Buijk, geef je tijdig op met vermelding van instrument bij Ronald: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zal één of twee keer worden gerepeteerd.

Spelen in het  kerstspel

Op eerste kerstdag gaan we met de kinderen in de Bergkerk een kerstspel spelen.

Een wolf neemt ons naar Bethlehem! Wie van de kinderen vindt het leuk om mee te doen?

Er zijn kleinere en grotere rollen, er zijn rollen met en rollen zonder tekst. Er is voor elke leeftijd iets te doen! We denken er over om in het kerstspel ook ruimte te geven voor kinderen die muziek maken: zingen of een instrument spelen. Tussen de scènes in kan er bijvoorbeeld als overgang steeds muziek klinken, of er kan juist muziek klinken tijdens de handeling van het spel. We kijken even wie zin heeft en wat er past. We gaan twee keer oefenen op zondagochtend tijdens de kerkdienst en één keer ’s middags.  Als je mee wilt doen is het belangrijk dat je op deze momenten kunt komen oefenen (en uitvoeren)

- zondag 10 en 17 december om 10.30 uur en zondag 24 december van 15.30 tot 17.00 uur

- maandag 25 december om 10.00 uur

Laat even weten of je mee doet en of je dan een rol met/zonder tekst op je wil nemen.

En of je het leuk vindt om muziek te maken met je instrument of te zingen in het kerstspel.

We verheugen ons om samen te spelen en vieren.

Hartelijke groet, ook namens Martien, Ytje, Cornelijne en Jan, Susanne de Jong-Tennekes 06 43 43 72 82