Dinsdag 21 november 20.00 uur en zondag 26 november 10.30 uur

De Bachcantate ‘Wachet auf, ruft uns die Stimme’ (BWV 140) is gebaseerd op het gelijknamige koraal dat gezongen wordt op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Liedboek 749 ‘Op waakt op!, zo klinkt het luide. Volgens het oude leesrooster staat de gelijkenis van de wijze en de dwaze meisjes op het programma, Matteüs 25,1-13, midden in de nacht klinkt een kreet: zie daar de bruidegom, - trekt uit hem tegemoet! Wachet auf! De cantate is een geliefde en bekende cantate, met prachtige melodiën en omspelingen. Zondag 26 november zal de cantate klinken in de 10.30 uur dienst in de Bergkerk. In de week voorafgaande aan de cantatedienst zal op dinsdagavond 21 november om 20.00 uur Govert Jan Bach een inleidingen geven op de cantate.  Met tekst- en muziekvoorbeelden zal hij de ‘geheimen’ van de cantate ontsluiten.